Ana Sayfaİlaç Bilgileriİlaç Firmalarıİlaç FiyatlarıNöbetçi Eczaneler

Latapol %0.005 göz damlası(2,5 ml şişe)

  • Reçete TürüNormal Reçete
  • ATC KoduS01EE01
  • Etkin MaddeLatanoprost
  • Geri Ödeme KoduA12372
  • Raf Ömrü24 ay
  • Üretim DurumuÜretiliyor
Nasıl Kullanılır?

2.NEUPRO'yu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

NEUPRO'yu aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

• Rotigotin veya NEUPRO'nun diğer bileşenlerine karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa

• Size manyetik rezonans görüntüleme (MR, vücudunuzdaki iç organların ve dokuların görüntülenmesi yöntemi) veya kardiyoversiyon (anormal kalp ritimlerinin tedavisi) yapılması gerekiyorsa bu işlemden önce NEUPRO'yu çıkartmalısınız. İşlem bittikten sonra yeni bir flaster yapıştırabilirsiniz.

NEUPRO'yu aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer:

• Bu ilaç kan basıncını etkileyebilir. Bu nedenle özellikle tedavinin başında kan basıncınız düzenli olarak ölçülmelidir.

• Bu ilacı kullanırken bilinç kaybı meydana gelebilir. Bu durum özellikle NEUPRO kullanmaya başladığınızda veya ilacınızın dozu arttırıldığında ortaya çıkabilir. Eğer bilinç kaybı ya da baş dönmesi yaşarsanız lütfen doktorunuza danışınız.

• NEUPRO kullanılırken düzenli aralıklarla göz muayenesi önerilir. Bununla beraber, eğer, muayeneler arası görme durumunuzda bir problem fark ederseniz derhal doktorunuza danışınız.

• Eğer ciddi karaciğer sorununuz varsa doktorunuzun dozunuzu ayarlaması gerekebilir. Eğer karaciğer probleminiz kötüleşirse lütfen doktorunuza danışınız.

• Eğer kendinizde uyuşukluk hissediyorsanız veya aniden uykuya dalıyorsanız lütfen doktorunuza danışınız (Ayrıca 'Araç ve makine kullanma' bölümüne bakınız).

• Eğer siz ya da aileniz/bakıcınız sizin, alışılmamış şekilde davranmak için şiddetli istek ve baskı hissettiğinizi ve bu dürtüye karşı koyamayarak kendinize ya da başkalarına zarar verecek belirli aktivitelere giriştiğinizi fark ederse doktorunuza söyleyiniz. Bunlara dürtü kontrol bozukluğu denir ve aşırı kumar, aşırı yemek ya da harcamak, anormal derecede aşırı seks yapma isteği veya artan seksüel düşünceler ya da seksüel hisler ile kafanın meşgul olması gibi davranışları içerir. Doktorunuzun dozunuzu ayarlaması ya da doz alımını durdurması gerekebilir.

• NEUPRO, anormal düşünce ve davranışa neden olabilir. Bu anormal düşünce veya davranışlar; gerçeklik ile ilgili anormal düşünceler, hezeyan, halüsinasyonlar (gerçekte var olmayan şeyleri duymak veya görmek), konfüzyon, oryantasyon bozukluğu, saldırgan davranış, aşırı huzursuzluk hali (ajitasyon) ve huzursuzluk, taşkınlık, hezeyan gibi belirti gösteren ani geçici bilinç bozukluğu (deliryum) gibi bir ya da birden fazla çeşit belirti ile ortaya çıkabilir. Eğer böyle etkiler fark ederseniz lütfen doktorunuza danışınız.

• NEUPRO, kaşıntı, kızarma gibi deri reaksiyonlarına neden olabilir. Bu reaksiyonlar normalde hafif veya orta şiddetlidir ve genellikle sadece flasterin üzerinde olduğu deri bölgesini etkiler. Bu reaksiyonlar, genellikle flasteri çıkardıktan birkaç saat sonra yok olur. Eğer uygulama bölgesindeki deri reaksiyonu bir kaç günden daha uzun sürerse, eğer reaksiyon şiddetlenirse, veya deri reaksiyonları flasterin uygulandığı bölgenin dışına yayılırsa, lütfen doktorunuza danışınız.

• NEUPRO ile oluşan deri reaksiyonlarının görüldüğü bölgeyi güneş ışığından koruyunuz ve solaryuma maruz bırakmayınız. Deri reaksiyonlarından korunmak için size flasteri her gün farklı bir bölgeye uygulamanızı öneriyoruz. 14 gün içinde flasteri aynı bölgeye tekrar uygulamamalısınız.

• Neupro gibi ergot türevi olmayan dopamin agonistlerinin, vücut zarlarında bağ dokusu artışına (fibrotik komplikasyonlar) neden olup olmadığı bilinmemektedir.

Bu uyarılar geçmişte herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

NEUPRO'nun yiyecek ve içecek ile kullanılması

Rotigotin deri yoluyla kan dolaşımına girdiğinden yiyecek veya içeceklerden etkilenmez. NEUPRO kulanırken alkol almanın sizin için güvenli olup olmadığını doktorunuza danışınız.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Rotigotinin hamilelik ve doğmamış bebek üzerine etkisi bilinmediğinden NEUPRO hamile kadınlarda kullanılmamalıdır. Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NEUPRO emzirme sırasında kullanılmamalıdır. Rotigotin anne sütüne geçerek bebeğinizi etkileyebilir ve ayrıca üretilen süt miktarını azaltabilir.

Araç ve makine kullanımı

NEUPRO uyuşukluk hissetmenize veya aniden uykuya dalmanıza neden olabilir. Eğer bu durum sizi etkilerse, araç kullanmamalısınız veya dikkat eksikliği sonucunda sizin veya çevrenizdeki kişilerin ciddi şekilde yaralanmalarına yol açabilecek aktivitelerden kaçınmalısınız.

Birkaç vakada araç kullanırken kişi ani uykuya dalmış ve kazaya sebep olmuştur.

NEUPRO'nun içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

NEUPRO sodyum metabisülfit içerir. Nadir olarak şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonları ve nefes darlığına neden olabilir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında "sodyum içermez".

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

• Antipsikotikler (ruh hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir grup ilaç) veya metoklopramid (mide bulantısı ve kusma tedavisinde kullanılan ilaç) NEUPRO'nun etkisini azaltabilir. NEUPRO'yu kullanırken bu ilaçları almayınız.

• NEUPRO ve levodopa ile aynı anda tedavi ediliyor iseniz, bazı yan etkiler (gerçekte var olmayan şeyleri duymak veya görmek (halüsinasyonlar), Parkinson hastalığına bağlı istemsiz hareketler (diskinezi) ve bacakların ve ayakların şişmesi gibi daha ağırlaşabilir.

• Lütfen doktorunuza NEUPRO kullanırken kan basıncını düşüren ilaçlar almanızın sizin için güvenli olup olmadığını sorunuz. NEUPRO ayağa kalktığınızda kan basıncınızın düşmesine neden olabilir; kan basıncını düşüren ilaç kullanmak bu durumu daha da kötüleştirebilir.

• Lütfen doktorunuza NEUPRO kullanırken yatıştırıcı ilaçlar almanızın (benzodiazepin, zihinsel bozuklukların veya depresyonun tedavisinde kullanılan ilaçlar) sizin için güvenli olup olmadığını sorunuz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınızsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Bu ürün SKRS E-Reçete İlaç Listesi'nde Aktif Ürünler altında yer almaktadır.